Mandonguilles de bacallà a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Posar a coure en aigua freda uns minuts el bacallà juntament amb el llorer.
Un cop cuit i escorregut separar les espines i les pells i picar-ho al morter, afegint-li el migó de pa prèviament remullat en la llet i escorregut després.
En quedar convertit en una pasta afegir l'ou batut, una cullerada de farina i assaonar amb pebre, julivert picat i sal, s'ha de quedar una massa compacta a on farem les mandonguilles que es freirán en oli.
En el morter es pica el safrà, els alls, les avellanes i unes llesques de pa fregit fins a obtenir una pasta fina que es dissolgui amb el vi ranci.
En una cassola de fang, posada sobre el foc viu posar dues cullerades d'oli, quan comenci a estar calent, s'afegeix el contingut del morter amb un quart de litre d'aigua.
Tapar la cassola tot seguit i fer coure uns quinze minuts, quan hagin passat afegir les mandonguilles i posar-li una mica més d'aigua calenta si li cal al guisat, rectificar de sal i deixar quinze minuts més.
A continuació ja el podem servir calent

30min

Notes

El bacallá es posará en remull per espai de 24 hores, canviant-li l'aigua dos o tres vegades.
A part de la cocció la preparació es de 30 minuts


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se