Seitons adobats en vinagre
Ingredients
- 450 g de seitons molt frescos
- 100 cl de vinagre de vi
- Oli d'oliva
- All i julivert ben picat (ho venen fet si volem)
- Sal
Elaboració
Netegem els seitons.Traiem el cap i l'espina central.
Els partim en dues meitats cadascun. Amb pinces acabem de treure algunes espines més petites.
En una safata hi posem aigua freda i els seitons que quedin coberts.
Canviem l'aigua unes 3 vegades, fins que quedin nets de restes de sang. Així ens quedarà una carn blanca i neta.
Escorrem bé l'aigua.
Anem posant els seitons nets en un recipient per capes.
Una base de sal, una capa de seitons ben posats, ho cobrim amb vinagre, una capa de seitó, salem i cobrim amb oli,
així successivament fins a tenir tot el peix ben col·locat.
Fet això, els cobrim amb paper film transparent i el congelem 48 hores. Els congelem per assegurar que no hi ha anisakis,
paràsit que pot infectar el peix cru.
Passades les 48h els descongelem i els rentem amb aigua 2-3 vegades per treure l'excés de sal i de vinagre,
amb cura perquè no se'ns trenquin
Per acabar, els cobrim amb l'oli d'oliva i per sobre hi posem l'all i julivert ben picat.
Ja es poden menjar.
Notes
En el temps no he considerat el de congelació, evidenment.
Comparteix aquesta recepta: