Pollastre a l'allet
Ingredients
- Un pollastre d'1,3 kg tallat a trossos (octaus o més petits)
- Vi ranci (opcional)
- 6 o 8 grans d'all
- 1 ceba
- Pebre negre
- Sal
- Oli d'oliva
Elaboració
En una cassola una mica fonda, hi posem un raig d’oli d’oliva. Xafem 2 alls amb un ganivet i comencem a perfumar l'oli amb els alls.
Pelem i piquem ben petita la ceba i l'afegim a la cassola.
Quan l’oli sigui calent, hi afegim els trossos de pollastre salpebrats, ho deixem coure uns 20 minuts (fins que estigui ben daurat per tots costats).
Quan estigui ben daurat, hi aboquem el mig got de vi ranci i deixa que s’evapori l’alcohol a foc ben fort (opcional).
Ho deixem coure, a foc baix, durant uns 15 minuts, amb la cassola tapada (sical, hi afegim una mica d'aigua perquè el pollastre no s'enganxi a la cassola.
Passats aquests 15 minuts, o una mica més si ho consideres necessari (el pollastre ja hauria d’estar cuit en aquest punt), destapem la cassola i hi afegim la resta d'alls trinxats, uns 4.
Deixem que l’all es torri, sense arribar a cremar-se, amb la cassola destapada. Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: