Guisat de pèsols, verdures i cansalada, recepta de l'exèrcit Suïs

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Fon el llard a l'olla, a foc baix.
Afegeix la cansalada fumada tallada a daus petits, i deixa enrossir lleugerament.
A continuació, salta les cebes picades, fins que quedin transparents.
Afegeix les pastanagues tallades a daus, l'api i el porro picat.
Puja la temperatura i cuina a foc lent, tot remenant. No massa temperatura, en cas contrari hi ha perill de cremar el guisat.
Afegeix un litre d'aigua i barreja bé el guisat.
Agrega els pèsols tot remenant i després l'aigua que queda.
Porta tot a ebullició.
A continuació, afegeix el brou granulat de verdures (1 culleradeta per 1/4 de litre) i agrega el marduix,
continua, cuina'n a temperatura baixa.
Passats uns 20 minuts, incorpora les patates tallades a daus i cuina a foc lent durant uns 40 minuts més.
Agita amb freqüència perquè no s'enganxi res, especialment important, en el darrer terç.
Assaona amb pebre blanc i una mica de sal al gust.
Finalment barreja el julivert picat i salsitxes si t'agraden, barreja bé el guisat.
Serveix aquest guisat ben calent en un dia d'hivern que faci molt fred.

Notes

La quantitat de cansalada es pot elevar fins a uns 200 g.
Per descomptat, també podeu prendre pèsols secs sense pelar, però abans s'han de remullar unes 12 hores.
Un altre desavantatge són les pells de pèsol del guisat, que poden provocar una activitat intestinal augmentada.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se