Preparació de sofregit per congelar, i usar quan el necessitis

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

1 racions

Elaboració

Pica l'all i la ceba amb un bon ganivet, no la ratllis perquè perd molta aigua.
Dora la ceba i l'all a foc molt baix, en l'oli d'oliva.
La ceba anirà reduint el seu volum, anirà perdent tota l'aigua. D'un quilo de ceba trauràs 100 grams de ceba sofregida.
Redueix més el foc i afegeix totes les herbes aromàtiques.
Remou per evitar que s'enganxi.
Un sofregit no l'has d'abandonar mai. Has d'anar mirant i remenant, controlant com va reduint, si arriba a un puntet de daurat, si s'ha evaporat l'aigua, etc.
Agrega quatre quintes parts de tomàquet quan la ceba tingui al punt de melmelada i comenci a agafar color, i segueix cuinant.
Deixa coure el tomàquet a foc suau i posa-ho a punt de sal, quan el tomàquet estigui al seu punt afegeix la cinquena part restant de tomàquet i deixa coure 30 minuts més.

Notes

Per confitar una ceba, o un tomàquet, o una ceba i un tomàquet junts, o uns pebrots ... Per fer un bon sofregit, en definitiva, fa falta temps, sobretot si porta ceba. El temps és molt important, i diria que gairebé es podria llegir una novel·la mentre es fa.
Una hora per sofregir bé una ceba no te la treu ningú.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se