Risotto de bolets, ruca i cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Esbandeix bé els bolets, ceps sota aigua corrent.
Posa en un bol petit i cobreix amb aigua calenta.
Deixa en remull durant 10 minuts.
Mentrestant, talla les tiges dels xampinyons i talla a rodanxes gruixudes.
Pela i pica finament la ceba i el gra d'all.
Esbandeix breument la ruca, escorre bé i talla a una mida mitjana.
Talla les rostes de cansalada a làmines d'1 cm d'ample.
Porta el brou de verdures a ebullició i conserva calent.
Aboca els bolets remullats en un tamís petit, prem bé, el líquid del remull i afegeix al brou.
Escalfa l'oli d'oliva en una paella mitjana.
Ofega la ceba i els alls, fins que comencin a prendre color.
A continuació, puja el foc, afegeix els ceps i els xampinyons i salta breument.
Afegeix l'arròs i salta breument.
Aboca el vi blanc i la meitat del brou.
Deixa coure el risotto vigorosament amb agitació freqüent fins que hagi absorbit tot el líquid.
Només ara aboca el brou restant amb un colleró fins que el risotto quedi al dente, però segueixi sent molt sucós de consistència.
Mentrestant, fregeix lentament la cansalada amb el seu propi greix en una paella petita o a la paella normal a foc mitjà fins que quedi ben cruixent.
Quan l'arròs estigui cuit, incorpora la ruca, la mantega i el parmesà i condimenta amb sal i pebre.
Tapa i deixa coure d'1 a 2 minuts més amb el foc apagat.
Serveix el risotto en plats fondos preescalfats, decorant per sobre amb la cansalada cruixent.
Serveix immediatament.

Notes

La cansalada només s'agrega al risotto, al final i fregida ben cruixent.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se