Brots de col de Brussel·les al forn
Ingredients
- 800 grams de brots de Brussel·les
- 1 polsim de sal marina
- 1 polsim de pebre blanc, fresc
- 4 grans d'all
- 200 grams de pernil curat
- 200 grams de formatge Gouda curat
- 6 flocs de mantega
- 2 cullerades de pa ratllat
- 20 grams de mantega, per al motlle
Elaboració
Treu les fulles exteriors i renta els brots de col en aigua freda. Bull, uns minuts en molta aigua salada, retira i escorre en un colador.
Talla el pernil a daus.
Pela els alls i talla a làmines
Ratlla ben fi, el formatge, gouda.
Escampa la mantega en una paella i afegeix els brots de col, agrega les rodanxes d'all i condimenta amb sal i pebre. Barreja el formatge Gouda amb el pernil i reparteix pels brots de col.
Finalment, escampa els flocs de mantega per sobre, i espolsa amb pa ratllat pel damunt, posa al forn, a foc lent fins que el formatge es dauri lleugerament.
Comparteix aquesta recepta: