Pèsols ofegats
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg de pèsols desgranats
- 200 g de cansalada viada o costella de porc
- 200 g de botifarra negra
- 2 Cebes tendres
- 1 Tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
Elaboració
En una cassola amb una mica d'oli, enrossim la cansalada viada tallada a trossos (o costella de porc) i la reservem.
A la mateixa cassola, sofregim la ceba ben picada a foc suau fins que es comenci a estovar.
Hi posem el tomàquet ratllat i a foc baix, ho deixem coure 5 minuts.
Hi afegim els pèsols, sal, aigua.
Tapem la cassola amb paper sulfurat per sobre (o amb un plat amb aigua).
Ho deixem coure uns 10 minuts, sacsejant de tant en tant la cassola.
Al cap de 10 minuts, aixequem el paper sulfurat i hi afegim la botifarra negra a trossos i la cansalada viada (o costella de porc) que tenim reservada.
Ho tornem a tapar amb el paper i ho deixem coure 5 minuts.
Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: