Coca enramada de bolets
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Farina, aigua, sal, tots els ingredients com per a preparar una coca o pizza. A mi l'amassar no em surt gens bé, així que, compro al millor forn del poble, boletes de pa amassat de 300 gr., sense coure, les congelo i les vaig fent servir cada quan ho necessito.
Per a la farsa:
- Patates tallades fines (També es pot fer amb la llegum que agradi, jo prefereixo els fesols estovats).
- Ceba de Figueres
- Sal
- Oli
- 1/2 gotet de vi blanc, a mi m'agrada fer servir un Verdejo jove.
- Els bolets, millor frescos, ben nets i, si són molt grossos tallar-los més petits
- 250 gr. de llangonissa o salsitxa o, el que més agradi.
Elaboració
Posar a descongelar la bola de pà amassat o bé, a qui li surti bé, que faci una massa al seu gust, jo, quan la tinc descongelada, poso farina al taulell i treballo la massa amb el rodet fins a deixar-la ben prima, a mi m¡agrada primeta i que faci crec crec.
Mentre tant, posar a la paella, les patates tallades a làmines, la ceba de Figueres també feta a làmines i deixar coure amb bon oli d'oliva, vigilar sempre i, quan estigui mig fregit, posar els bolets, que no necessiten molta cocció, tirar un rajet de vi Verdejo jove, rectificar de sal i, posar al farsa sobre la coca i enfornar, més val que no estigui tot cuit perquè, si no, es cremaria la farsa.
A banda, tallar la llangonissa a trossets i fregir-la a la paella, no massa cuita i posar-la damunt la farsa de la coca. Quan estigui rossa retirar la coca.
Jo tinc un forn elèctric i ho enforno allí, la veritat és que queda molt bó, almenys, allà on ho porto s'ho mengen
Notes
Jo, la presento en una safata bonica i ja la porto tallada, així va millor. es pot acompanyar amb una garnatxa negra, de la Terra Alta, si pot ser.
Comparteix aquesta recepta: