Gaspatxo català

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

10 racions

Utensilis

Turmix o pimer.

Elaboració

Posar mig litre d'aigua de qualitat i mig litre d'aigua de mar al foc amb 2 fulles de llorer, dues branques de farigola o més, i una cullerada rasa d'agar-agar. Quan vagi a bullir, baixar el foc al mínim, deixar-ho coure 10-12 minuts i colar. Reservar.
Preparar tomàquets: Fer-los-hi un tall a la pell, escaldar-los màxim 20 segons (excepte si són "nas de bruixa", que s'escalden 2 o 3 segons) pelar i desllavorar. Reservar.
Posar els ous a coure coberts d'aigua. Quan vulguin arrencar el bull, posar el foc al mínim deu minuts. Submergir en aigua freda. Pelar. Passar una aigua i guardar en pot de vidre, tapat, a la nevera.
Tallar el pa a quadrets i posar-lo a foc baix al forn. Remenar de tant en tant, fins que estigui dextrinat (o sigui dur i faci crec-crec). El que no es faci servir, es guarda en nevera ben tapat.
Netejar i desllavorar els pebrots, una llimona, dos o tres alls, dues pastanagues, un cogombre, un tros de gingebre, mitja tija d'api. Liquar la meitat dels pebrots i els demés ingredients. Tallar a quadrets els pebrots que han quedat pel guarniment.
Triturar (a pímer o turmix, a baixa velocitat) els tomàquets amb l'oli i una mica de liquat. Incorporar la resta del liquat, l'amaniment, una porció de brou (que ja s'ha refredat) i tastar. Rectificar el que calgui.
Els ous es tallen a bocins al moment de servir.
Els glaçons es treuen del congelador, d'una sola fruita, al moment de servir.

1h

Notes

Si sou colla, es pot posar en un gran bol amb un cullerot i es serveix en bols petits, amb el guarniment que cadascú vulgui.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se