Giravolt - saltejat de verdures amb carbassó

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

2 racions

Elaboració

El Giravolt és un plat de cuina catalana vegetarià tradicional que està documentat al Corpus de la Cuina Catalana.
És un senzill plat d'aprofitament que es fa a tota la costa mediterrània i que servia per aprofitar els carbassons que havien quedat massa grans, dels que s'aprofita la part més consistent i la resta (l'interior amb les granes) es donava al bestiar.
Els diferents ingredients s'han d'esqueixar, això seria per les patates enlloc de tallar-les a ganivet més aviat trencar-les després de clavar el ganivet al costat, en les cebes s'ha de picar la ceba i llavors desfer-la a ma.
Primer posem els alls a la paella amb oli perquè agafi aroma. Un cop els alls estan una mica fregits anem afegint la resta de ingredients, ho fem a foc mig i al final el pugem una mica més perquè quedi tot ros.
Es pot menjar com a acompanyament d'altres plats o com a segon plat si volem menjar menys carn.

Notes

Si es vol s'hi pot afegir una mica de cansalda al començament (que retirarem durant la cocció).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se