Sípia farcida de botifarra
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 sípies, de mida grossa-mitjana, netes amb la bossa sencera per poder farcir-les, podeu demanar a la peixateria que us les preparin, tentacles inclosos i que us reservin la melsa de les dues sípies.
- 1 tros de 50g aprox. de botifarra crua (al Berguedà en diem tastet).
- All i julivert, poden ser secs i envasats.
- Pebre negre amb gingebre (els venen envasats en un molinet per trinxar-los junts).
- Pa ratllat, en alguns llocs en diuen galeta picada.
- Sal.
- Oli d’oliva verge.
- Vi de cuina.
- Escuradents per cosir les bosses de les sípies un cop farcides.
Elaboració
Esparraqueu la botifarra i elimineu el budell que la recobreix, barregeu-la amb la galeta picada, l’all i el julivert, la melsa i salpebreu.
En una paella petita amb poc oli i a temperatura mitja, coeu el barreja de carn, melsa i herbes. Aneu remenant la carn fins que estigui cuita però no torrada. Reserveu.
Un cop al carn estigui freda, barregeu-la amb els tentacles que haureu tallat a trossets, tot plegat serà el farciment de les nostres sípies.
Farciu les sípies amb la carn i els tentacles, sense atiborrar les sípies per evitar que s’obrin al coure, cosiu la boca amb els escuradents.
En una cassola poseu les dues sípies, amb l’oli i el vi a parts iguals de manera que arribin a mitja alçada de les sípies.
Coeu a foc baix durant una hora (aprox.) fins que les sípies estiguin toves (és a dir cuites), assegureu-vos d’anar rectificant de sal.
Ja podeu emplatar.
Notes
Es poden acompanyar de cols de Brussel·les o la verdura que més us agrada.
També es pot es pot fer amb calamar, en comptes de sípia.
Comparteix aquesta recepta: