Fricandó de déntol amb bolets de temporada i carxofes

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Agafeu els alls i talleu-los pel mig. Reserveu una dent per a després. Quan l’all estigui daurat amb oli, afegiu-hi el tomàquet tallat a trossets.
A part, sofregiu-hi els crancs i aneu-los aixafant perquè deixin anar tot el suc. Flamegeu-ho amb brandi i barregeu-ho amb l’all i el tomàquet. Afegiu-hi aigua i deixeu-ho bullir una hora aproximadament.
Desfeu la mantega i afegiu-hi 70 g de farina. Aneu-ho remenant (això s’anomena roux). Afegiu-hi el pebre vermell i el caldo que haureu colat prèviament, i aneu-ho remenant, perquè no es facin grums. Per a aquesta quantitat de roux, agafeu un litre de fumet.
A part, poseu una cassola amb una mica d’oli. Quan estigui calent, marqueu les supremes de déntol, salpebreu-les i passeu-les per farina. Quan estiguin daurades, flamegeu-les amb el brandy, afegiu-hi una punta d’all i escalunya ben picats i una mica de tomàquet tallat a trossets petits. Després, tireu-hi els bolets, prèviament saltejats amb all i julivert, i les carxofes tallades a trossets i prèviament bullides amb fumet.
Tot seguit, afegiu-hi els llagostins i una mica de salsa, i deixeu-ho coure 4 ó 5 minuts. Rectifiqueu-ho de sal i ja ho teniu a punt per menjar, decorat amb una mica de julivert picat.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se