Caragol del Arquebisbe

Categoria:
Típica de: Espanya → Valencia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

Nets i "enganyats" els cargols, se'ls posa a coure en brou de gallina o brou d'au si no n'hi ha, farem servir aigua assaonada, escumats quan sigui necessari, al qual haurem afegit les herbes aromàtiques. Una vegada cuits, s'escorren i es reserven. En una paella fregirem ceba tallada molt menuda, i quan estigui transparent, s'afegeixen els caragols i es barreja bé el conjunt, fins que la ceba estigui al punt.
Si notem la falta de "picant", es pot acompanyar amb l'all i oli que s'indica, especial per a aquest guisat de caragols, i que podrà ser tan "brau" com grans d'all vulguem posar.

Notes

Em van explicar, que aquest plat es diu així per ser el favorit del que va ser Arquebisbe de València, senyor Andrés Mayoral, que el prenia com a plat d'abstinència de carn, per Quaresma, fins que, importunant al cuiner, que no volia revelar-li la recepta, es va assabentar que coïa els cargols en brou de gallina, de manera que ja no va poder delectar-se amb ell en aquestes dates donada la seva escrupolosa consciència. És típic de la comarca de Tous.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se