Trufa cuita de l'Arimany

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Utensilis

Per fer trufes, prepareu un plat fondo ple de granulat de xocolata i, amb dues culleretes de postres, formeu boletes de trufa, tireu-les al plat i feu-les rodolar perquè es cobreixin de xocolata. Les podeu posar en petits fours o bé podeu decorar directament les postres.
Apunt final:
No feu servir una xocolata més amarga del 60%, perquè promou un desequilibri al paladar per la manca de dolçor. Perquè la trufa agradi a a tothom el millor és que la xocolata tingui entre el 50 i el 60% de cacau

Elaboració

En un cassó, més gran del doble del que ocupa la nata, poseu-la al foc.
Tingueu la xocolata ben trossejada i, quan la nata arrenqui el bull, tireu-la-hi a dins i remeneu-la amb un batedor manual durant un parell de minuts.
Passeu-la per una batedora elèctrica fins que torni a estar a temperatura ambient i després poseu-la al frigorífic.
L'endemà ja podreu treballar la trufa.

1h

Notes

La recepta d'avui és la que està a la pàgina 44 del llibre "Postres de l'Arimany de Tarragona" de Salvador Arimany i Minguella (Cossetània Edicions). Amb aquesta recepta vull retre homenatge a qui ha fet tant per la pastisseria a Tarragona. Vaig demanar permís a la seva filla Rosó per a publicar-la i aquí la teniu. La veritat és que han sortit unes trufes boníssimes. Amb les quantitats indicades n'he fet 90. Les he congelat i sortiran dissabte a la festa d'aniversari de la meva néta.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se