Donuts
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per la massa:
- Farina:310g
- Sucre:100g
- Llevat sec de fleca:5g
- Sal:un pessic
- Mantega líquida:70g
- Llet:50g
- Ous:2
- Llimona:1
Per la decoració:
- Sucre glacé
- Encenalls de xocolata(opcional)
- Xocolata desfeta(opcional)
Utensilis
Un corró
Elaboració
-Posar el sucre,la llevadura,un pessic de sal,la mantega,la llet,els ous(rovell i clara) i pell de llimona(rallada) a la farina i barrejar.
-Deixar reposar la massa barrejada una hora.
-Posa farina a la taula perquè no s'enganxi,i,posa-hi la massa reposada
-Amb un corró, aixafa-la però sense que quedi pla (que quedi gordet)
-Amb un motlle, fes la forma rodona del donut i amb un altre motlle més petit, el forat.
-Posa'l amb compte a la paella.I quan estigui daurat ja el pots treure.
-Posa un rajolí de suc de llimona al sucre glacé i barreja-ho.
-Per acabar, posa el sucre glacé per sobre el donut.
OPCIONAL: A sobre del sucre glacé li pots afegir encenalls de colors/xoco. o xocolata(desfeta prèviament)
Notes
si no tens motlles per fer la forma i el forat, ho pots fer amb gots de diferents tamanys.
Comparteix aquesta recepta: