Pastís de verdures amb gambes
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per fer la pasta brisa:
- 250 g de farina
- 5 g de sal
- 20 g de sucre
- 125 g de mantega
- 1 clara d’ou
- 5 cl d’aigua
Per al farciment:
- 1 ceba
- 1 albergínia
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 250 g de xampinyons
- Laminats
- 250 g de gambes
- Pelades
- Formatge ratllat
Elaboració
Per fer la pasta brisa, feu un volcà amb la farina; al centre poseu-hi la sal, el sucre i la mantega.
Barregeu-ho bé amb les mans fi ns que tingui un aspecte arenós.
Amb aquesta massa, feu un altre volcà i afegiu-hi la barreja d’aigua i clara d’ou, que tindreu reservada en un bol.
Amasseu-ho tot fins que la pasta sigui ben homogènia.
Estireu-la per col·locar-la dins un motllo de vidre.
Punxeu-la amb una forquilla.
Per fer el farciment, tallareu els pebrots, l’albergínia
i la ceba, tot a trossos ben petits.
En una paella, daurareu la ceba i l’abocareu en un bol gros, on anireu afegint les verdures, que haureu saltat i salat al gust.
Fregireu també els xampinyons i les gambes, i ho posareu tot dins el motllo.
Amb el tros de pasta brisa que sobresurt del farciment, tanqueu el pastís, i per
damunt espolseu-hi el formatge ratllat.
Poseu-ho alforn a 180º durant 30 minuts i servir
Notes
Per millorar lapresentació, podem retirar el tros de pasta brisa que sobresurt del
farciment, sense tancar el pastís
Comparteix aquesta recepta: