Romesco de peix i marisc

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una cassola gran, una batidora elèctrica.

Elaboració

Obrirem els musclos al vapor, els hi deixarem mitja closca, i els reservarem
Farem els calamars a rodanxes i els posarem en una cassola, fins que es beguin tot el seu suc. Els reservarem.
Escalivarem les tomaques i la cabeça d'alls.
A la mateixa cassola, hi posarem oli, i les cebes trinxades, i les sofregirem fins que siguin duarades.
Marcarem els escamerlancs, i els llagostins, i els reservarem.
Salpebrarem els talls de rap i lluç, i els fregirem enfarinats i espolsats.Els reservarem.

Pel romesco:

- Posarem en un pot de batidora elèctrica les tomaques escalivades, els alls, prèviament pelats, un raget d'oli, sal, el pebre vermell, les dues llesquetes de pa que haurem fregit, les avellanes, les ametlles, i la nyora prèviament escaldada sense la tija (per tal que entri a dins l'aigua bullint, i s'estovi per poder rascar bé la seva polpa), la maizena, el carquinyoli, l'all cruu i la copa de conyac. Ho batrem tot, i una vegada posat tot el peix i marisc a la cassola, hi afegirem el brou que tindrem fet i colat, i aquesta salsa, i el grapat de pinyons, deixant que bulli plegat durant uns cinc minuts, mirant que no es desfaci el peix.
Deixarem que reposi una estona, per tal que agafi més bon gust.

1h 30min

Notes

Cal servir aquest plat molt calent.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se