Romesco de peix i marisc

Ingredients

  • 12 escamerlancs
  • 12 llagostins
  • 12 musclos
  • Tres calamars mitjans
  • Sis talls de rap.
  • Sis talls de lluç de palangre.
  • Dues cebes dolces
  • Dues tomaques madures
  • Una cabeça d'alls
  • Una nyora o pebrot de romesco
  • Dues llesques de pa del dia abans
  • Pebre vermell
  • 100 grams d'avellanes i ametlles torrades
  • Oli verge d'oliva, i sal
  • Un quilo de peix de roca pel brou
  • Una fulleta de llorer
  • Un gra d'all cruu.
  • Un polsim de pebre vermell i negre
  • Una copa de conyac
  • Un grapadet de pinyons
  • Una culleradeta de maizena
  • Una mica de farina

6 racions

Utensilis

Una cassola gran, una batidora elèctrica.

Elaboració

Obrirem els musclos al vapor, els hi deixarem mitja closca, i els reservarem
Farem els calamars a rodanxes i els posarem en una cassola, fins que es beguin tot el seu suc. Els reservarem.
Escalivarem les tomaques i la cabeça d'alls.
A la mateixa cassola, hi posarem oli, i les cebes trinxades, i les sofregirem fins que siguin duarades.
Marcarem els escamerlancs, i els llagostins, i els reservarem.
Salpebrarem els talls de rap i lluç, i els fregirem enfarinats i espolsats.Els reservarem.

Pel romesco:

- Posarem en un pot de batidora elèctrica les tomaques escalivades, els alls, prèviament pelats, un raget d'oli, sal, el pebre vermell, les dues llesquetes de pa que haurem fregit, les avellanes, les ametlles, i la nyora prèviament escaldada sense la tija (per tal que entri a dins l'aigua bullint, i s'estovi per poder rascar bé la seva polpa), la maizena, el carquinyoli, l'all cruu i la copa de conyac. Ho batrem tot, i una vegada posat tot el peix i marisc a la cassola, hi afegirem el brou que tindrem fet i colat, i aquesta salsa, i el grapat de pinyons, deixant que bulli plegat durant uns cinc minuts, mirant que no es desfaci el peix.
Deixarem que reposi una estona, per tal que agafi més bon gust.

1h 30min

Notes

Cal servir aquest plat molt calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3547 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: