Mermelada de prunes
Categoria:
Tipus de plat: Confitures
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Prunes madures sucre aigua
Elaboració
peleu les prunes sense que la polpa tregui el suc i traieu-los el pinyol amb molta cura.
peseu-les
per cada quilo de prunes,afegiu-hi uns400 g de sucre i un raig d'aigua.poseuho en una cassola,
tapeu-ho i deixeu-horeposar fins l'endemá.
passat aquest temps, poseu la cassola al foc i coeu-les 30 minuts aproximada ment perquè agafin
densitat.
comproveu que la melmelada de prunes esta llesta agafant-ne una cullerada i mirant si queda espessa en posar-la en un plat fred.si us agrada la consistència que té,pareu el foc i poseu-la en pots que previament heu d'haver esterilitzat.
tapeu-los i reserveu-los uns quants dies perquè la melmelada agafi cos.ara ,si voleu que es
conservi mes temps,cal posar els pots en una cassola amb aigua freda i deixar-los bullir
uns 25 minuts comptant a partir del moment que l'aigua arrenqui el bull.
Notes
en unas llesquetes de pa turrat
Comparteix aquesta recepta: