Rostit de filet de boví al estil Vienes
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de filet
- sal, pebre
- 2 cullerades de mantega
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 pueerro
- 1 branca d'api
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- 4 cullerades plenes de nata (pot 160 g)
- i 1 estoig de puré de patates (125 g)
Elaboració
Fon la mantega en una font, afegeix les verdures picades fines i sobre posa la carn, prèviament condimentada amb sal i pebre.
Porta al forn moderat per rostir, durant 40 min., Banyant de tant en tant la carn amb el seu suc o, si no, amb unes cullerades d'aigua o de vi blanc sec, tenint cura que les verdures no es cremin. Poc abans que estigui llest, banya la carn amb una mica de nata.
Retira les verdures i tritúralas, afegeix el concentrat de tomàquet, la resta de nata i 2 cullerades d'aigua i coure uns minuts més fins aconseguir el gruix desitjat, retirar-le i mantenir calenta.
Prepara el puré de patates segons les indicacions del fabricant, però amb la meitat de l'aigua indicada. Després forma rosetes amb la màniga de decorar sobre la safata del forn greixada amb mantega i porta al forn fins que es daurin.
Serveix la carn tallada a rodanxes, banya amb la salsa i acompanya amb les rosetes de puré de patata.
Comparteix aquesta recepta: