Crema pastissera

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

En una olla més aviat fonda però proporcionada en tamany, posar a escalfar 3/4 lt de llet amb el sucre i remenar-ho una mica.
En un bol apart, posar 1/4 de llet que queda amb la maicena, els rovells, el color, la vainilla i la canyella en pols. Si la canyella és en rama s'ha de posar a bullir amb la llet i retirar-la abans de barrejar-ho tot.
Quan la llet arrenca el bull baixar el foc al mínim i, amb un colador, barrejar el contingut del bol amb la llet i mentretant no deixar de remenar amb una cullera de fusta per evitar que s'enganxi del cul.
No deixar mai de remenar, lentament i suau.
Mantenir al foc durant una estoneta, separant la olla del foc si cal, evitant que arribi a bullir.
Sabrem que ja està quan la cullera de fusta s'aguanta sola detra al mig de la olla.
En aquest moment, posar la crema en un taper i cubrir-la amb paper film transparent procurant un contacte total del film amb la crema. D'aquesta manera evitarem que la crema faci "pell" a la nevera.
Quan s'hagi refredat del tot, guardar a la nevera no més de dos dies.
Remenar la crema amb una varilla abans d'utilitzar-la.

30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se