Crema pastissera

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 lt. llet
  • 4 rovells d'ou (si són ous de gallines ecològiques millor)
  • 250 gr. sucre
  • 80-100 gr. farina de blat de moro (maicena)
  • Color taronja líquid o en pols (per cuinar), vainilla en líquida o en pols, canyella en rama o en pols

4 racions

Elaboració

En una olla més aviat fonda però proporcionada en tamany, posar a escalfar 3/4 lt de llet amb el sucre i remenar-ho una mica.
En un bol apart, posar 1/4 de llet que queda amb la maicena, els rovells, el color, la vainilla i la canyella en pols. Si la canyella és en rama s'ha de posar a bullir amb la llet i retirar-la abans de barrejar-ho tot.
Quan la llet arrenca el bull baixar el foc al mínim i, amb un colador, barrejar el contingut del bol amb la llet i mentretant no deixar de remenar amb una cullera de fusta per evitar que s'enganxi del cul.
No deixar mai de remenar, lentament i suau.
Mantenir al foc durant una estoneta, separant la olla del foc si cal, evitant que arribi a bullir.
Sabrem que ja està quan la cullera de fusta s'aguanta sola detra al mig de la olla.
En aquest moment, posar la crema en un taper i cubrir-la amb paper film transparent procurant un contacte total del film amb la crema. D'aquesta manera evitarem que la crema faci "pell" a la nevera.
Quan s'hagi refredat del tot, guardar a la nevera no més de dos dies.
Remenar la crema amb una varilla abans d'utilitzar-la.

30min


Recepta de cuina de Crema pastissera
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Crema pastissera
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Crema pastissera
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Crema pastissera
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Crema pastissera
per Albert Vilas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3742 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: