Empanada gallega de pop i llom

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Ingredients

6 racions

Elaboració

En una paella amb oli calent, afegir una mica d'all picat i seguidament incorporar el llom tallat a tires i sal-pebrat. Afegir una mica de julivert.
Reservar.
En el mateix oli fer un sofregit tradicional.
Quan estigui la verdura feta, afegir una mica de vic blanc i coure 5 minuts.
Incorporar el llom i afegir el tomàquet amb dues cullerades de pebre vermell dolç.
Reservar en un bol.
Fer exactament el mateix procès amb el pop però amb pebre vermell picant.
Però el pop, prèviament l'haurem bullit 25 minuts en aigua amb llauré.
Amb els dos farciments apunt farem la massa.

Per fer la massa:

Barrejar-ho tot fins aconseguir una massa elàstica. Tractar-la amb força farina.
La podeu fer a mà o a màquina sense problemes.
Si veieu que us falta aigua o us falta farina aneu-hi posant poc a poc. Aneu tocant la massa per notar el tacta i amb els dits proveu d'estirar-la. Quan us sembli bé deixeu-la reposar 1 hora tapada amb un drap humit.
Passada l'hora, la massa haurà pujat el doble. És el moment d'estirar-la.
Amb aquetsa recepta surten dues empanades (una la podeu congelar).
Farem meitat de llom i metitat de pop.
Estirar les capes d'abaix. Col.locar el farciment. Meitat llom meitat pop.
Tapar amb una nova capa i ajuntar els bordes amb els dits (retorçant-los).
Finalment, farem unes tires per a decorar i per indicar en quina part hi ha el pop i en quina el llom.
Pintar amb ou batut.
Coure 20 minuts a 190º graus amb ventilació.
Al igual que amb les pizzes, les empanades les podeu fer del que volgueu, com tonyina, salsitxes, etc..

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se