Cargols dolços i picants

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer de tot, posem en una olla amb aigua : els cargols, la farigola, el romaní, el llorer, els bitxos, i sal. Al principi, posem el foc ben baix, quasi apagat, per tal d'enganyar els cargols. Quan comencen a treure el cap, pujem el foc, al màxim, i els deixem bullir fins que són cuits. Seguidament, els escorrem, tot guardant un mica del brou de la cocció.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim : la ceba picolada, les salsitxes, la cansalada, el pernil, i els alls picolats.
Seguidament, afegim el tomàquet, i un polsim de farina, i ho remenem.
Després, afegim el moscatell, la cassalla, i una mica del brou de bullir els cargols, i deixem coure a foc lent.
A part, fem una picada amb : pa fregit, un all pelat, julivert, i ametlles torrades, ho passem per la betedora elèctrica, amb un xic de brou del cargols, i ho afegim a la cassola, juntament amb els cargols.
Corregim de sal i de picant, i deixem que coguin a foc lent, uns deu minuts més, abans de servir-los a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, me la va donar la iaia Elvira Sentis, de Riudoms ( e.p.d. ), ja fa molts anys, i jo la guardo com un tresor molt preuat. No deixa de ser una altra manera de fer els cargols dolços i picants.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se