Farfalle a la Marinera
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 g Farfalle
- 1/2 got de vi blanc sec
- 1 manat de julivert
- 1 mica de orenga
- La punta d'una bitxo
- 50 g de tonyina en oli
- 1 kg de musclos
- 200 g de sípia
- 200 g de cues de llagostins
- 2 grans d'all
- Sal i pebre en gra
Elaboració
Raspar els musclos i rentar-los en abundant aigua freda. Col • locar en una paella amb un gra d'all pelat i el bitxo, mullar amb el vi i una cullerada d'oli.
Col • locar la paella sobre el foc fort per uns minuts, remenant de tant en tant la paella fins que els musclos resultaran oberts. Treure del foc, eliminant els que eventualment han quedat tancats, colar-los, filtrar el líquid de cocció a través d'un drap i conservar-lo.
Eliminar les closques dels musclos (deixar d'un costat uns amb la closca per a la decoració).
Netegar les sipias de la pell i les entranyes, rentar-les amb cura, assecar i tallar en anells les sipias i en dos els tentacles. Pelar els llagostins, llevar-los el fil negre de l'interior i rentar-los.
Colar la tonyina i picar-ho grollerament.
Escaldar els tomàquets en aigua bullint, colar-los, pelar-los, treure'ls les llavors i l'aigua de vegetació, després picar-los.
Rentar el julivert i picar-lo juntament amb la dent d'all que queda.
En una paella escalfar l'oli que queda amb el picat de julivert i all, afegir les sipias i saltar breument, barrejant amb una cullera de fusta; afegir els tomàquets, amanir amb una mica de sal i una de pebre apenes mòlt i seguir coent per uns 10 minuts, afegint una mica de líquid de cocció dels musclos. Afegir els llagostins i la tonyina i coure per a 3 minuts, afegir els musclos, inclosos els amb la petxina, i seguir coent per altres 2 minuts y reservar.
Mentrestant, en una olla amb abundant aigua salada, coure la pasta al dente, escorrer i afegi el peix tot just preparat, escampar-hi l'orenga per sobre i servir-la immediatament, ben calenta.
Comparteix aquesta recepta: