Sardines escabetxades
Categoria:
Típica de: Tarragona (barri maritim serrallo)
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sardines ben fresques
- Pebre vermell, Pebre negre sense moldre i Sal.
- Vi Blanc i Vinagre de vi (doble de blanc que de vinagre)
- Oli per fregir les sardines. Abundant i admet de gira-sol.
- Alls sense pelar en abundància. Llorer, Romaní i Farigola.
Elaboració
Preparació de les Sardines:
Treure els caps de les sardines, netejar de visceres, escatar-les i rentar al raig de l’aigua. Escórrer-les. Enfarinar-les i reservar. Es millor tenir-les totes enfarines per la comoditat del fregit. Fregir en una paella on us en càpiguen força. Procureu fer paellades de tamanys semblants.
Preparació de l’Escabeix:
L’oli restant del fregit i colat més el vi blanc i el vinagre també els dos pebres i els alls, i les herbes poseu-ho tot a bullir. Quan arrenca el bull es tira damunt les sardines que ja estaran en un recipient per la seva conservació o en la nevera si han de durar més de uns 10 dies.
Nota.- Es aconsellable que en cap moment de la el•laboració, desprès de fregides les sardines intervingui en la composició aigua o humitat.
Comparteix aquesta recepta: