Niu d'escalivada amb anxoves, i coulis de tomàquet

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

2 racions

Utensilis

Dos motlles d'acer inoxidable, d'uns 10 centimetres de diametre, i uns cinc d'alt.
Dos plats grans de porcellana blanca
Una safata pel forn
Una ma de morter

Elaboració

Primer de tot, posem: els pebrots, les albergínies i els tomâquets madurs, en una safata per anar al forn, amb sal, oli d'oliva, i un dit d'aigua, a 180º, fins que tot plegat és escalivat. Seguidament, ho traiem, i ho deixem refredar.
Agafem els pebrots i les albergínies, ho pelem, i seguidament, ho tallem a trocets menuts.
Agafem els tomàquets, els passem per un ratllador, i tot seguit, els passem per la batedora elèctrica, aconseguint el que s'en diu, un " coulis de tomàquet ".
A part, dessalem,i netegem ben bé les anxoves, aconseguint, vuit filets.
En el moment de muntar el plat, posem en el fons del motlle, una rodanxa de tomàquet verd, una mica gruixuda. Seguidament, anem omplint, el motlle, amb el pebrot i l'albergínia escalivats. En arribar a la meitat del motlle, posem dos filets d'anxova, i seguim omplint amb l'escalivada, fins arribar a dalt de tot.
Tot seguit, retirem el motlle, i posem dos filets d'anxova al damunt, en forma de creu.
En el fons del plat, envoltant el niu d'escalivada, posem el coulis de tomàquet, i amb l'ajud d'un setrill, anem fent cercles d'oli d'oliva, com a decoració, i ja tindrem llestos els nius d'escalivada, per servir a taula.

40min

Notes

Per ficar l'escalivada en el motlle, el que va millor és fer-ho amb una ma de morter al revés.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se