Coca de matò

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per el farcit:

Per sobre de la coca:

8 racions

Utensilis

Si cal, munteu les clares amb un robot. Sempre queden més bé.

Elaboració

Primer de tot, traieu tots els ingredients que teniu a la nevera i deixeu-los a temperatura ambient una estona. Dividiu la pasta de full en dues meitats amb el corrò i deixeu-les temperar mentre aneu preparant el farcit.
Per fer el farcit, separeu els rovells de les clares i munten aquestes últimes a punt de neu fort; per a què mantinguin la consistència fins al final de la preparació, a mig muntar afegiu-hi una cullerada del sucre de llustre que ja heu de tenir pesat. Enteneu el forn a 180 graus, que vagi escalfant.
Tot seguit, en un bol, barregeu la resta d'ingredients del farcit i per últim incorporen-hi les clares que heu muntat al principi amb una cullera de fusta. Per a què quedin correctament incorporades cal fer-ho amb cura, amb moviments circulars sempre en el mateix sentit i a poc a poc per tal que les clares no s'abaixin.
Poseu una de les meitats de pasta de full que teniu reservades en una plata d'anar al forn amb paper de cuina a sota, repartiu-hi el farcit a sobre i tapeu amb l'altra meitat de pasta. Segelleu els quatre costats fent pressió amb una forquilla. Per últim pinteu per sobre amb ou batut, empolvoreu am sucre i enforneu uns 20 minuts. Refredeu-la sobre una reixeta.

30min

Notes

Idees per a servir-la:
Primavera i estiu substituiu la canyella del farcit pel pell de llimona no tractada ratllada ben fina i serviu amb coulís de melmelada de tomàquet o de ceba. No la refredeu a la nevera.
Els dies més freds, amb salsa de vainilla calenta per sobre i unes panses


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se