Cupcakes de pastisset
Si hi ha algun dolç realment representatiu de les terres de l’Ebre, n’és sens dubte el pastisset, la recepta del qual ha passat de pares a fills al llarg d’anys, immutable com el propi riu.
Categoria:
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per a la massa:
- 80 grams de sucre
- 80 grams de farina
- 60 millilitres d’oli d’oliva suau
- 2 ous “talla M”
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla (nosaltres l’hem utilitzat en pasta)
- 2 pastissets de cabell d’àngel de Tortosa
Per al farcit:
- 50 grams de confitura de cabell d’àngel
Per a la crema de mantega (buttercream):
- 200 grams de mantega (temperatura ambient)
- 275 grams de sucre glas
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1 rajolí de llet
- Confitura de cabell d’àngel
- Pastissets minis per decorar
Utensilis
Batedora
Elaboració
Pre-escalfa el teu forn a 180°, 160° si aquest és amb ventilador, i prepara la safata per cupcakes amb 6 càpsules de paper, en aquest cas nosaltres hem fet servir unes metal•litzades que les hem decorat amb una puntilleta a l’estil pubilla.
Tamisa la farina amb el llevat en un bol i reserva.
Bat el sucre amb l’oli verge extra, a poder ser DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, és clar!. Afegeix-hi els ous, un a un, fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi. Ara es el torn de la farina amb el llevat i ho bats tot a velocitat baixa fins que sigui homogènia. Esmicola la pasta de dos pastissets amb les mans, que no quedin trossos massa grans però tampoc els facis pols, rega-ho amb la mistela i l’anís i mescla-ho tot amb la massa.
Reparteix la barreja per les càpsules, sense omplir més de dos terceres parts. Posa al forn de vint a vint-i-cinc minuts o fins que punxant un escuradents aquest en surti net. Després de deixar refredar 5 minuts al motlle, traspassa els cupcakes a una reixeta fins que es refredin completament. Un cop freds, forada amb el descoratjador de pomes i omple amb la confitura de cabell d’àngel.
El frosting el farem de crema de mantega (buttercream), tamisa el sucre glas i el col•loca en un bol juntament amb la mantega, una culleradeta de vainilla en pasta, un rajolí de llet i dos cullerades de confitura de cabell d’àngel.
Cobreix el bol perquè no hi hagi esquitxades, i bat a velocitat baixa un minut. Després, puja la potència i bat almenys de 5 – 7 minuts al màxim. Decora els cupcakes usant la màniga pastissera amb el broquet d’estrella oberta i per a acabar-lo de mudar li fiques la meitat d’un pastisset mini.
Comparteix aquesta recepta: