All i oli de codony
Categoria:
Salses
Típica de: Espanya → Berguedà
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 grans d'all (la quantitat varia segons el gust de cada un)
- 250 ml d'oli d'oliva
- 1 Codony (mitjá)
- 1 patata (petita)
- una mica de sall
Utensilis
turmix (batedora)
cassó
got per a batre
Elaboració
1. Pelar el Codony i treura-li el cor, posar-lo a bullir uns 45minuts, els 10 últims minuts afegir-hi la patata ja pelada per a que també es bulli. Els traiem de l'aigua i els deixem escorre.
2. Pelem els alls. En un got per a triturar hi fiquem el Codony, la patata, els alls, una mica de sal i un raig d'oli (la resta l'anirem afegint mica en mica), començem a triturar amb el turmix i anem afegint l'oli, fins que conseguim una salsa de textura suau.
1h 5min
Notes
És pot posar en pots de vidre petits i congelar-lo per a ocasions especials.
L'all i oli de Codony te un gust dolç i suau, queda molt bo per acompanyar carns.
Etiquetes: Fàcil Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5463 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.