All i oli de codony

Categoria:
Típica de: Espanya → Berguedà
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 grans d'all (la quantitat varia segons el gust de cada un)
  • 250 ml d'oli d'oliva
  • 1 Codony (mitjá)
  • 1 patata (petita)
  • una mica de sall

Utensilis

turmix (batedora)
cassó
got per a batre

Elaboració

1. Pelar el Codony i treura-li el cor, posar-lo a bullir uns 45minuts, els 10 últims minuts afegir-hi la patata ja pelada per a que també es bulli. Els traiem de l'aigua i els deixem escorre.
2. Pelem els alls. En un got per a triturar hi fiquem el Codony, la patata, els alls, una mica de sal i un raig d'oli (la resta l'anirem afegint mica en mica), començem a triturar amb el turmix i anem afegint l'oli, fins que conseguim una salsa de textura suau.

1h 5min

Notes

És pot posar en pots de vidre petits i congelar-lo per a ocasions especials.
L'all i oli de Codony te un gust dolç i suau, queda molt bo per acompanyar carns.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5135 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: