Melós de Porc amb Salsa de Ratafia i Parmentier de Patates del Bufet

Costella de porc amb el seu bacó, rostida amb salsa de ratafia i guarnida amb parmentier de patates del Bufet.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya Osona
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per a la parmentier:

8 racions

Utensilis

Cassola de ferro gruixuda per a fer-la als fogons o cocot per a coure-la al forn.

Elaboració

Salpebra la costella.
Fes el porro a rodanxes amples. Fes la ceba i el tomàquet a grills.
Escalfa l'oli en una cassola prou grossa i enrosseix la carn molt bé, tombant-la tants cops com convingui.
Incorpora les hortalisses a la cassola i deixa-les enrossir i confitar amb la carn.
Rega-ho tot amb la ratafia i deixa evaporar l'alcohol.
Tapa la cassola i deixa coure la costella durant 1 hora, afegint aigua si cal.
Afegeix-li les herbes de la ratafia, tapa-la novament i deixa que s'acavi de fer 1 o 2 hores més.
Treu-la de la cassola i elimina els ossos amb molta cura. Hom desprendran sols.
Passa la salsa pel colador xinès.
Torna la carn i la salsa a la cassola i escalfa-la tapada.
Cou les patates amb pell en abundant aigua amb sal.
Pela-les i redueix-les a puré junt amb l'oli d'oliva i un pessic de sal.

3h

Notes

Serveix-la tallada a llenques, banyada amb la salsa i guarnida amb la parmentier.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se