Rovellons del terme d'Arenys de Munt a la brasa
Ingredients
- 600 grams de rovellons del terme d’Arenys de Munt.
- 4 grans d’all
- 1 branqueta de julivert
- Oli d’oliva
- Sal
Utensilis
Una graella.
Elaboració
Es netejen els rovellons per sobra amb un drap sense aigua i per sota on hi ha les llàmines es bufen bé .
Es posen sobre la graella per anar a la brasa, primer amb la cua cap avall i molt poc oli. Depend del tamanys dels rovellons, els anem girant, cua cap amunt.
Quan els anem tenint amb la cua amunt i tirem una mica de picada d’all i julivert ( només una mica) , oli al forat de la cua i una mica més d’oli a les llàmines. També podem posar sobre les llàmines una mica d’all laminat sense julivert.
A mí, particularment, m'agraden més sense julivert, així tenen més gust de rovellons.
Normalment , es fan en uns 7 o 8 minuts, segons la mida dels mateixos. Els més petits els anem traient abans i els posem en una safata tapada perquè no es refredin. En l’últim momento els hi podem donar un toc més de brasa , si estan freds.
Nota: Dic del terme d'Arenys de Munt com puc dir Vallgorguina, Sant Iscle de Vallalta, etc. No es poden comparar amb els dels Pirineus que tenen molt poc gust.
Comparteix aquesta recepta: