Abrons de bedoll amb bull blanc de Camprodon
Ingredients
- 7 o 8 Abrons de bedoll o bes.
- 100g de Bull blanc de Cal Campaner de Camprodon.
- Sal
- 4 o 5 grans d’all
- Oli d’oliva
Elaboració
-Netegem els abrons amb el minim d’aigua, millor sense
-Laminem 4 o 5 grans d’all
-En una paella amb una mica d’oli i posem els abrons i els alls, la paella tapada, perquè treguin l’aigua i anem remenant. Quan portem uns 10 minuts i afagim una mica de sal.
-Mentre fem els abrons, tallem el bull blanc a daus.
-Els incorporem a la paella amb els abrons i anem remenant, en uns 5 minuts, llestos per degustar.
Notes
Abrons de bedoll. Són comestibles, tant com els ceps, pràcticament, amb la diferència que no es consumeixen en cru. Però s'aprofita tot, barret i cama, a daus o a làmines com si fos un cep. Sempre explico que els suposats "ceps" que sovint s'importen de la Xina, són en realitat abrons. Una enganyifa, per una banda, però una evidència també, i és que si els comercialitzen congelats i tallats a daus com a ceps, és perquè poc o molt els recorden.
Comparteix aquesta recepta: