Calamars a la romana
Ingredients
- 400 g de calamars frescos grans sense potes
- Ous
- Farina
- Oli per fregir
- Sal
- 1Llimona
Elaboració
-Rentem bé els calamars, per dins també. Ens ho pot fer la peixateria. Només utilitzarem els tubs del calamars i descartarem les potes i les ales. Uns 2 minuts ( són grans ).
-Agafem un ganivet o unes tisores, i tallem anelles de calamar d’uns 2,5 cm. Uns 2 minuts més.
-Prepararem l'arrebossat. Batem un parell d'ous en un plat fondo o un bol. Hi posem farina i sal. Ho remenem bé fins a obtenir una pasta amb una certa textura, que no és ben bé líquid però tampoc sòlid. Uns 6 minuts.
-Posem a escalfar una paella amb abundant oli per fregir.
-Salem les nostres anelles de calamar fresc, amb paciència, les anem submergint en la barreja. Han de quedar ben xopes i arrebossades per tot arreu.
-Fregim les anelles en abundant oli ben calent. Es important posar les anelles d'una en una per a garantir que quedin amb la forma adequada. Les fregim un parell de minuts per cada banda.
Són uns 10 minuts
-Les reservem sobre un paper absorbent.
-Posem les anelles de calamar ben calentes , en un plat amb una mica de llimona.
Comparteix aquesta recepta: