Gratin de Carn Picada amb Col Arrissada
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 750 grams de patates
- Col arrissada (uns 600 grams)
- 1,5 dl de Crema
- 1 dl de brou vegetal
- 1 cullerada de mostassa
- 2 cullerades d'oli
- 400 grams de carn picada
- Sal i pebre
- 60 grams de formatge Gruyère ratllat
Elaboració
Cuina 800 g de patates, amb la pell, durant uns 20 minuts o fins que estiguin tendres.
Escorre les patates, deixa refredar, pela i reserva.
Talla a rodanxes d'aproximadament 3 mm de gruix.
Prees calfa el forn a 200 graus.
Talla per la meitat la col arrissada i treu la tija.
Talla les fulles en trossos grans.
Barreja 1,5 dl de crema amb el brou de verdures, i una cullerada de mostassa.
Escalfa 2 cullerades d'oli en una paella gran.
Sofregeix la carn picada, i assaona amb sal i pebre.
Afegeix la col arrissada i fregeix durant uns 3 minuts.
Agrega la barreja de brou i crema i deixa coure a foc lent durant 5 minuts més.
Assaona si és necessari amb sal.
Distribueix a capes les patates, la carn picada i la col arrissada a la part superior, en una safata per gratinar.
Escampa-hi el formatge ratllat pel damunt, i gratina al centre del forn durant uns 15 minuts.
Comparteix aquesta recepta: