Costelletes de xai a la provençal, amb parmentier

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Un premsador ( passapurés )
Un cassó gran
Una mànega pastissera amb un broc rissat gran
Una safata plana gran
Una cassola fonda
Quatre plats plans de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, posem a bullir les patates amb aigua i sal amb pell, en una cassola fonda, i quan són cuites, les traiem i les deixem refredar. Seguidament, les pelem i les passem pel premsador tot posant-les en el cassó on acabarem de fer el parmentier. Agafem el puré de patata, afegim una mica de mantega, un raig de nata líquida, i un polsim de sal i nou moscada, i ho remenem ben remenat fins que tenim un puré fí i homogèni, i el reservem.
Tot seguit, en una safata plana, fem una barreja amb : pa ratllat, dos alls ratllats i un grapat d'herbes provençals. Ho remenem tot ben barrejat, i ho reservem.
A continuació, agafem les costelles, les salem, les passem per ou batut, i tot seguit, les passem per la barreja de pa i herbes provençals, les fregim en una paella amb oli d'oliva i ja les podem posar de tres en tres en forma de ventall, en el plat on les servirem.
Seguidament, a la part de baix del plat, amb l'ajud de la mànega pastissera, fem tres rossetons amb el parmentier, i ja podrem servir els plats a taula.

1h 10min

Notes

El parmentier, no és res més que un puré de patata suavitzat amb nata, mantega i nou moscada.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se