Carpaccio de galta de vedella, parmesà i ametlla
Categoria:
Tipus de plat: Carpaccio
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Galtes de vedella
- 12 Cebetes
- 2 Grans d’all
- 3 Tomacons secs
- 20 g d’ametlles.
- 20 g de formatge parmesà a làmines
- 2 Fulles de llorer
- 1 Copa de brandy
- 1 Got d’aigua
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
Elaboració
Fem la galta al forn a la manera tradicional:
Escalfem el forn a 200 graus uns deu minuts.
Rentem bé les galtes de vedella i les salpebrem.
Les posem en una safata amb un raig d’oli, procurant que la part amb més greix quedi a sota.
Les enfornem uns 20 minuts. Després, abaixem el forn a 180. Ruixem les galtes amb el brandy i deixem que s’evapori l’alcohol.
Als pocs minutets, hi afegim les cebetes pelades, els dos grans d’all pelats també, el llorer i els tomacons secs. Quan vegeu que s’està assecant, hi posem un vas d’aigua calenta.
Deixem coure uns 40 minuts, girant la carn de tant en tant i ruixant-la amb el suc.
Per fer el carpaccio:
Saltem en una paella les ametlles.
Preparem el parmesà en làmines fines.
Deixem refredar les galtes ja cuites a la nevera. Quan estan ben fredes amb un ganivet ben afilat , anem tallant la carn de les galtes a llesques / làmines fines .
Per emplatar:
En un plat posem de base els talls fins de galta de vedella, una mica un sobre l’altre. Als costats hi posem les làmines de parmesà i hi tirem per sobre quatre ametlles.
Ja podem servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: