Cors de carxofa estofats amb sípia

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Un cassó gran
Un colador fí
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal, dues fulles de llorer, una branca d'àpi, mitja ceba, i un grapat de grans de pebre negre, posarem a coure la sípia.
Quan estigui cuita, la traiem , colem el brou, i ho reservem.
A part, en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, coem els cors de carxofa, i quan són cuits, els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa, sofregim : la ceba picolada, dos alls pelats, dues fulles de llorer, i tres cullerots de tomàquet fregit.
Tot seguit, afegim un got de ví ranci, i seguidament, afegim el brou de coure la sípia, colat.
Quan ja arrenqui el bull, afegim la sípia tallada a trossos regulars i els cors de carxofa tallats en tres trossos.
A part, fem una picada amb: pa fregit, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, una cullerada de xocolata en pols, i un brot de julivert. Tot seguit, passem la batedora amb una mica del brou de coure la sípia, i ho afegim a la cassola.
Seguidament, corregim de sal, remenem la cassola donant voltes en cercle i ho deixem coure tot plegat uns dotze minuts més, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta la podrem fer amb cors de carxofa congelats, així la podrem fer tot l'any.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se