Bacallà al forn
Ingredients
- 400 g de bacallà remullat penca o morro a talls
- 300 g de patates
- 300 g de cebes
- 2 porros
- 2 grans d'all
- 4 ous
- 200 ml de crema de llet
- Farina, julivert. oli, sal i pebre
Utensilis
4 cassoltes d'uns 12 cm
Elaboració
Peleu i talleu les patates a daus i fregiu-les amb abundant oli. Saleu-les i retireu-les
En el mateix oli fregiu-hi lleugerament el bacallà ben escorregut, eixugat i enfarinat. Retireu oli de la paella i deixeu-hi el necessari per fregir-hi la ceba filatejada, la part blanca dels porros, tallats a rodanxes i els alls trinxats. Saleu-ho i remeneu-ho fins que sigui tou.
Mentrestant, traieu la pell la pell i les espines del bacallà i esmicoleu-lo.
Repartiu les patates entre les quatre cassoletes, poseu-hi al damunt el sofregit de ceba i porro i finalment poseu-hi el bacallà.
Bateu els ous, poseu-hi sal, pebre i 2 cullerades de julivert picat. Barregeu-hi la crema de llet i aboqueu-ho a les cassoletes.
Entreu-ho al forn, calent, fins que la barreja d'ous i crema de llet comenci a quallar.
Comparteix aquesta recepta: