Crema catalana de poma

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per a la crema:

8 racions

Elaboració

Crema:

Bull suaument en un cassó, la llet amb les llavors de vainilla
Mentrestant, bat en un bol els rovells d’ou i el sucre, fins a obtenir una barreja ben cremosa.
Afegeix la nata i barreja bé.
Aboca i barreja la llet calenta a la barreja de crema.
Col·loca la crema, almenys 2 hores en un lloc fresc.

Pomes caramel·litzades:

Pela, elimina el cor de les pomes, i talla en tires primes.
Posa a caramel·litzar lleugerament el sucre en una paella.
Afegeix les pomes i la mantega, barreja bè, i cou a foc lent durant 2 a 3 minuts.
Després deixar refredar.
Col·loca les pomes preparades en motlles individuals de ceràmica refractària i cobreix cada una al voltant de ¾ parts, amb la crema de vainilla.
Posa les formes de ceràmica, una al costat de l’altre en una safata de forn profunda i cuina per 60 a 80 minuts a aproximadament a 100 graus en un bany d'aigua.
Omple la safata per coure al bany maria, fins que l’aigua arribi fins a la meitat de les formes.
La crema està a punt quan es forma una pell blanca per sobre.
El temps de cocció pot variar lleugerament.
Després de la cocció, deixa refredar la crema, a la nevera. Abans de servir, escampa una mica de sucre morè i caramel·litza amb un cremador de gas o l'ús del gratinador del forn.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se