Arròs de colomí amb ceps
Ingredients
- 200 gr d’arròs
- 2 Colomins petits nets
- 150 g de ceps (millor de temporada)
- 1 Ceba trinxada
- 2 Dents d’all trinxats
- 1 Pebrot verd a tires
- 2 Tomàquets ratllats
- 1 Cullerada de pebre vermell dolç
- 1,5 Litres de brou de carn
- Oli d’oliva
- Sal
- 2 l d’aigua
Elaboració
Netegem els ceps, amb el mínim d'aigua possible i els tallem a trossos.
En una paella amb una mica d'oli, hi posem a coure els ceps amb una mica de sal, fins que no deixin anar gens d'aigua, uns 15 minuts. Els reservem.
En una cassola amb un bon raig d’oli, fregim els colomins salats i els reservem.
En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, els alls, el pebrot i els tomàquets.
Hi afegim els colomins i el pebre vermell, i ràpidament ho cobrim amb brou.
Deixem bullir fins que els colomíns s’hagin entendrit.
Procurem que quedi 1 litre de caldo a la cassola i, sense que pari de bullir, hi tirem l’arròs.
Deixem coure uns 18 minuts, quan portem 10 minuts de cocció, hi tirem els ceps, els primers 5 minuts a foc fort i després a foc moderat.
Es pot fer amb perdius en comptes de colomins.
Comparteix aquesta recepta: