Bacallà amb cap i pota i cigrons

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

3 racions

Elaboració

Dels cigrons:

Posem els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores L'aigua els ha de cobrir. Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.
Cobrim bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure. Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat. Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.
Triguen a coure's uns 90 minuts, però els traiem quan porten uns 70 minuts, ja que després els caurem més . Hi afegim la sal 5 minuts abans de treure l'olla del foc.

Del cap i pota:

Mentre, esbaldim els "menuts" sota l'aixeta i els reservem.
Omplim una cassola de rostir (baixa) amb aigua i hi afegim els "menuts" de vedella esbaldits.
Deixem bullir uns 30 minuts mínim amb una fulla de llorer i el bitxo. Piquem la ceba i la rostim en una paella uns 10 minuts.
Afegim el tomàquet i ho remenem. Tallem el xoriço a rodanxes, i l’afegim al sofregit.
Tirem el vi blanc al sofregit. Hi afegim l'all i julivert i la farina.
Piquem les ametlles i avellanes i les afegim al sofregit i ho tirem a la cassola del cap i pota, o tenim 15 minuts.
Ja tenim el cap i pota llest. Hi posem els cigrons i deixem coure tot junt remenant uns 10 minuts.
Com fem el cap i pota mentre es fan els cigrons, el temps del cap i pota no compta en el temps global de fer el plat final.

Del bacallà:

Preescalfem el forn a 180 graus. Agafem una safata de forn, hi posem una mica d’oli i els lloms de bacallà. Deixem coure uns 15 minuts.

Per montar tot el plat:

A la cassola del cap i pota amb els cigrons, hi posem el bacallà tret del forn. Deixem coure tot junt uns 10 minuts .
Ja es pot servir el plat.

1h 40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se