Postres de Caffe-Caramel

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

Per a la salsa de caramel:

Deixa coure 120 grams de sucre amb 2 cullerades d'aigua en una cassola a foc lent fins que estigui d'un color daurat, afegeix la mantega i mou la cassola, agrega 1 dl i ½ de crema.
Deixa bulli la barreja fins que el sucre es dissolgui i es formi una salsa de caramel, assaona amb flor de sal, deixa refredar i refrigera a la nevera.

Per a la mousse de cafè:

Remulla la gelatina en abundant aigua freda.
Bull ½ dl d'aigua amb el cafè instantani en pols i 50 grams de sucre.
Esprem la gelatina i afegeix al cafè, barreja bé i refreda una mica.
Barreja amb Batut Blanc.
Refrigera aproximadament uns 20 minuts fins que la barreja endureixi pels cantons.
Bat 1,5 dl de crema de llet a punt de neu i barreja bé amb la mousse de cafè.
Col·loca la mousse en el recipient de vidre i deixa refredar durant 1 hora.
Bat lleugerament la resta de crema de llet i amb 2 / 3 de la salsa de caramel, acaba de batre.
Talla del pa de pessic, una rodona del diàmetre del recipient de vidre i col·loca sobre la mousse.
Perfuma el cafè exprés, si és del teu gust, amb un bon licor de Grappa i endolceix amb la resta de sucre.
Ruixa la rodona de pa de pessic amb el cafè exprés i escampa per sobre la salsa de caramel.
Serveix, immediatament el postra.

Notes

El trifle, postra elaborat a partir d'una crema custard (sovint solidificada), fruites, massa de pa de pessic, suc de fruites o, més recentment, gelatina i nata muntada.
Aquests ingredients es distribueixen en capes amb el pa de pessic com a separació entre elles i la fruita, la crema custard recobreix les últimes capes al final.
És un postra típic, de la cuina anglesa, que pots veure freqüentment en la cuina dels països anglosaxons.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se