Seitons en vinagre

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Netegem els seitons. Els lloms han d'estar ben nets, això ens ho poden fer a la peixateria.
A casa, el que fem és tirar del cap i l'espina, separant els lloms del peix sense tripes ni espines.
Un cop separats, rentem cada llom amb aigua i l’assequem en un drap.
Posem els seitons, un al costat d'un altre, en un plat fons. Els cobrim amb aigua freda i glaçons.
Els deixem 2 hores a la nevera perquè es dessagnin i blanquegin.
Cobrim els seitons amb vinagre pur, o fem una barreja d'un terç d'aigua i dos terços de vinagre.
Deixem els seitons en aquesta maceració o marinat durant 45 minuts, que poden arribar a 3 hores si el marinat ho fem amb vinagre diluït amb aigua, fins que els lloms es vegin de color blanc.
Per evitar riscos d'anisakis, un cop marinats, col•loquem els lloms escorreguts dels seitons molt junts en un tupper, els cobrim amb una capa d'oli i els congelem durant 48 hores.
Després de descongelar-los, ja estan llestos per amanir.
Retirem l'oli que semblarà un gel, piquem molt fins dos grans d'all i una mica de julivert i, els barregem amb quatre cullerades d'oli d'oliva verge extra i dues cullerades de vinagre, fent una vinagreta. Col•loquem els seitons en vinagre, en un plat de manera ordenada i els cobrim amb unes cullerades de la vinagreta. Ja es poden servir.

45min

Notes

El temps de maceració, congelació,...no el tinc en compte com elaboració


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se