Bacallà amb samfaina
Ingredients
- 800 g de Llom de bacallà
- 1 Carbassó
- 1 Albergínia
- 1 Ceba
- 1 Pebrot vermell
- 1 Pebrot verd
- 500 g de tomàquet
- Oli d’oliva
- Sal
- Farina
Elaboració
Preparem les hortalisses. Pelem i tallem la ceba a quadradets. Rentem el pebrot vermell i el verd i el trossegem de la mateixa manera. Rentem l’albergínia i el carbassó, els tallem a quadradets. Ho salem tot. Finalment, pelem i triturem els tomàquets.
Escorrem el bacallà, que teníem en remull, li traiem les espines, l’arrabossem amb farina i el fregim lleugerament.
Seguidament, el passem a una cassola de fang. Sofregim la ceba a la paella on hem fregit el bacallà i, una vegada estigui tova, hi afegim els pebrots, el carbassó i l’albergínia, aquests dos darrers escorreguts prèviament. Ho sofregim a foc lent, i finalment hi afegim el tomàquet. Ho Deixem coure 15 min, i en un cop acabat, hi posem el bacallà i ho deixem coure una estona més. Ho provem i, si cal, rectifiquem de sal.
Comparteix aquesta recepta: