Espinacs al vapor amb oli de gules i allets
Ingredients
- 600 g d'espinacs frescos
- Una llauna de gules
- 6 Dents d'all
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Aigua
Elaboració
Rentem bé els espinacs en aigua corrent de l'aixeta. Retirem les tiges llenyoses.
Prenem una olla profunda amb tapa i hi afegim els espinacs nets.
L'olla ha de ser prou gran perqè la verdura hi càpiga bé.
Afegim només dues cullerades d'aigua al fons del recipient. També ruixem els espinacs amb unes gotetes d'aigua. 4
Hi posem una mica de sal.
Col.loquem l'olla a foc lent perquè els espinacs es cuinin a poc a poc. Uns 5 minuts.
La cocció està a punt quan els espinacs estan verds brillant i tendres.
Escorrem la verdura cuita en un colador per eliminar l'excés d'aigua.
En una paella amb una mica d'oli, saltem els alls laminats amb cura de que no es cremin.
Obrim la llauna de gules i l'escorrem, reservant l'oli a part de les gules.
Ja podem emplatar. En un plat hi posem de base els espinacs i sobre les gules. Ho amanim amb l'oli de les gules i pebre vermell dolç.
Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: