Llom de lluç amb trompetes de la mort i escamarlans amb salsa al cava

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per la salsa al cava:

4 racions

Elaboració

De la salsa de cava:

Tallem les escalunyes en juliana, les saltem a foc suau amb oli d’oliva verge en un cassó, sense deixar que agafin color.
Després, hi afegim una copa de cava i ho deixem reduir.
Tot seguit, hi afegim les espines i el cap del lluç, li donem uns tombs i hi posem aigua calenta al recipient, just per cobrir-ho tot.
Ho deixem coure 20 minuts a foc mitjà. A continuació, hi afegim la nata i ho deixem bullir 5 minuts més.
Ho retirem del foc i ho passem per un colador xinès fi. Reservem la salsa.

De les trompetes de la mort:

En una paella, hi posem una mica d’oli, quan està calent, hi tirem el bolets amb una mica de sal (previament rentats amb el mínim d’aigua posible i ben bufats). Deixem coure uns 10 minuts, perquè treguin tota l’aigua. Els resevem.

Del escamarlans:

Amb la mateixa paella, amb un rajolí d’oli, salem els escamarlans i els saltem uns 3 minuts. El reservem.

Del lluç:

En una paella amb oli calent, hi posem a coure a foc suau els lloms de lluç salpebrats, per la part de la pell.
Els hi donem la volta i els continuem coent per l'altra banda, procurant que no agafin color i que la cocció sigui igual per dins i per fora. Són uns 10 minuts.

Per emplatar:

En un plat, hi posem al fons una mica de salsa de cava, damunt un llom de lluç i tres escamarlans per persona. També, per sobre un grapat de trompetes de la mort.
Ho mollem tot amb més salsa de cava.
Ja es pot servir el plat.

55min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se