Lasanya de carbassó i gambes
Categoria:
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Carbassó
- 4 Talls de pernil dolç
- Formatge per fondre
- 400 ml de Fumet de peix
- 50 ml de Nata per cuinar
- 2 Cullerades soperes de farina
- Oli d'oliva
- 12 gambes
- 1 Cullerada de tomàquet fregit
- Sal
- pebre blanc
Elaboració
Per començar prepararem la beixamel de gambes. Tallem les gambes a trossos petits.
Les sofregim en una cassola amb la cullerada d'oli d'oliva i les salpebrem lleugerament.
Hi afegim les dues cullerades de farina, li donem voltes durant 2 minuts, i a poc a poc, hi anem abocant el fumet de peix (calent).
Ho remenem amb unes varilles. Quan tinguem la beixamel molt espessa, hi afegim la nata.
Després hi afegim el tomàquet fregit, ho mesclem bé i ho reservem.
Comencem a preparar la lasanya. Per començar, tallem el carbassó en làmines ben primes.
Les salem i en una paella les fregim amb una miqueta d'oli. Les reservem.
Fregim unes quantes gambes senceres, 1 minut cada costat.
Muntem la lasanya: abaix de tot hi posem una mica de beixamel escampada per tota la base del recipient.
Després uns quants talls de carbassó, pernil dolç, beixamel i així fins acabar amb una capa de beixamel a dalt de tot.
A sobre hi posarem una mica de formatge per fondre.
Per acabar encenem el grill del forn fins que el formatge es desfaci.
Ho servim amb unes gambes senceres a sobre la lasanya.
Comparteix aquesta recepta: