Pesto de pebrot
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 pebrots vermells de mida mitjana
- 65 grams d'ametlla mòlta
- 1 llimona orgànica
- ½ dl d'oli d'oliva
- 1 gra d'all
- 2 culleradetes de vinagre balsàmic
- 50 grams de formatge parmesà
- 1 manat d'alfàbrega
- 1 manat de julivert
- Sal i pebre acabat de moldre
Elaboració
Renta els pebrots, talla en meitats, al llarg, retira les llavors i col·loca el costat del tall cap avall sobre una safata per enfornar.
Enforna en el forn preescalfat (convecció amb grill, 200 graus).
Cou uns 20 minuts fins que els pebrots formin bombolles fosques.
Treu la safata del forn i col·loca les meitats de pebrot immediatament en una bossa de plàstic, tanca i deixar refredar.
Pela els pebrots, talla a tires i recull el suc.
Introdueix a la liquadora, junt amb la pela de llimona, l'ametlla mòlta, l'all, el parmesà, el julivert, les fulles d'alfàbrega, el vinagre balsàmic, i l'oli d'oliva.
Tritura el conjunt fins a obtenir una barreja espessa i suau.
Assaonar al gust si cal i reserva a la nevera.
També pots afegir:
1/2 tassa de tomàquets assecats al sol
1 culleradeta de mostassa de Dijon granulada
1/2 culleradeta de llavors de fonoll (més si ho desitgés)
1/2 culleradeta de suc de llimona fresc.
Comparteix aquesta recepta: